Duyuru

Webin Adresi En iyi web adresi!

Başlangıçta Açılan Programları Kapatma

Bilgisayar açıldığında otomatik olarak programlar açılır. Bu programların çoğu bir süre sonra işleri bittiğinde kapanır veya bilgisayarı yavaşlatmaz. Ancak bazı programlar uzun süre boyunca kapanmaz veya hiç kapanmaz.

Başlangıçta açılan programlar açık kaldıkça interneti de boşa harcayabilir. Örnek olarak: uTorrent gibi indirme programları.

Bilgisayarınızı yavaşlatan programlar başınızı ağrıtabilir. Başlangıçta açılan programları kapatmak windows 8 ve 8.1 de artık çok kolay olsada win 7 gibi düşük sürümlerde uğraşmak gerekiyor.


Windows 8 Sürümünde
Görev yöneticisinden başlangıç kısmına gelin. Oradan kapatmak istediğiniz programa sağ tıklayarak devre dışı bırakın seçin.

Windows 8 sürümünde en sağda bulunan başlangıç etkisi kısmından açılışa ne kadar etki ettiğiniz görebilirsiniz. Bu bilgilere göre programları kapatmanız, bilgisayarınızın performansını oldukça etkileyecektir.

Windows 7 ve Önceki Sürümlerinde

Win7başlangıçprogram

Windows Tuşu + R tuşlarına basarak çalıştır menüsünü açıp "msconfig" yazıp bu pencereyi açabilirsiniz.

Programın ne olduğunu bilmiyorsanız konum kısmından programın kurulu olduğu klasörü görebilirsiniz. Ayrıca üretici kısmına bakabilirsiniz.

Programın ne işe yaradığını halen anlayamadıysanız Google'dan araştırabilirsiniz.

Öneri:
Bu başlangıç programlarının hepsini kapatsanız da bir zarar gelmez.
Realtek Hd Audio gibi ses programları haricinde hepsini kapatabilirsiniz.



İlginizi çekebilecek şeyler: