Duyuru

Webin Adresi En iyi web adresi!

Alexa Nedir?

Alexa nedir, alexa sıralaması nasıl düşürülür diye soruyorsanız bu yazıyı okuyun.

Alexa, Amozan'a ait siteleri sıralayan bir uygulamadır. Bu alexa uygulamasında dünyadaki tüm siteler alınır ve sıraya koyulur. Sıralama, siteye gelen ziyaretçi sayısı gibi bir çok şeyden etkilenmektedir. Alexa sıralamasında daha çok siteye giren ziyaretçi sayısı etki eder.

Alexa sitesi, sitelerin alexa sıralaması, hangi kelimeler ile siteye girdiklerini, arama oranını ve sitenize arama ile giren oranı gibi şeyleri gösterir. Alexa Toolbar kullanarak bunları daha çabuk bir şekilde görebilirsiniz.

Alexa sıralamasını yükseltmek istiyorsanız sitenize daha çok kişi çekmelisiniz. Sitenize giren kişiler Alexa Toolbar kullanıyorlarsa bu alexa sıralamasına yüksek bir derecede etki edecektir. Hit kasma siteleri gibi uygulamalar yeni açılmış siteler için uygun olabilir ancak sıralaması yüksek olanlar için de zararı olacaktır. Sitenize alexa rank widgeti ekleyerek, alexaya sitenizden yönlendirme yapmak da sıralamanıza yüksek derecede etki edecektir.

Eğer birkaç bilgisayarınız varsa, bu bilgisayarlara alexa toolbar yükleyip anasayfa olarak kendi sitenizi ekleyerek her tarayıcınızı açtığınızda otomatik olarak siteye gireceği için sitenize çok etkili olacaktır. Alexa Toolbar indirmek için buraya tıklayın.

Alexa sıralamasını düşürmek için sadece 1 sayfayı değil, sitenizde bulunan tüm diğer sayfalarıda gezmeniz ve hit kasma sitelerine eklemeniz önerilir. Böylece diğer sayfalarınız arama sonuçlarında daha çok yer alabilir.

Alexa uygulaması backlink'e de önem verir. Alexa sitesinden kendi sitenizin backlinklerini görebilirsinz. Backlink, site adresinizin başka sitelerde yer almasına denir. Böylece diğer sitelerden sizin sitenize daha çok ziyaretçi gelecektir.

Alexa'daki vip üyelik gibi şeyleri alarak sitenizin daha gelişmiş istatistiklerini görebilirsiniz. Alexa sitesinde ücretsiz üyelik olarak istatistikler kısıtlanmış bir şekilde görünür. Alexa sitesinden kendi sitenizin ve diğer sitelerin karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Örnek olarak bizim siteyi kendi sitenizle karşılaştırmak istiyorsanız buraya tıklayarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Sitenize alexa nedir, alexa sıralaması nasıl düşürülür gibi yazılar yazarak sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

Hit kasma siteleri arıyorsanız buraya tıklayarak yazdığımız yazıya gidebilirsiniz.

Kısaca Alexa, sitelerin belli bir listede sıralanmasıdır.
İlginizi çekebilecek şeyler: